Share

p4222610Απρίλιος και Μάιος, οι δύο μήνες σύμβολα για το ψάρεμα του κυπρίνου. Κάπου λοιπόν μεταξύ της αλλαγής του μήνα ξεκινήσαμε με τον Χάρη για ένα ψαρεματάκι αστραπή για το αγαπημένο μας χόμπι. Αφού ετοιμάσαμε τις μαλάγρες και τις μπίλιες που για άλλη μια φορά κόστισαν μια “περιουσία” φτάσαμε στην λίμνη που θα ψαρεύαμε.Η επιλογή του μέρους ήταν σχεδιασμένη από πριν μιας και στο παρελθόν μας είχε ανταμείψει αρκετές φορές με καλά ψάρια. Έτσι και τώρα φτάνοντας στην ψαρεύτρα μας αρχίσαμε το μαλάγρωμα. Πολλά κιλά σπόροι, πέλλετ και μπίλιες άρχισαν να ταΐζονται με το τηλεκατευθυνόμενο βαρκάκι. Βέβαια θα μπορούσαμε να ταΐσουμε με το χέρι αλλά ο χρόνος του ψαρέματος μας ήταν περιορισμένος.
20 κιλά σπόροι κανναβουριού, καλαμποκιού και διάφορα πέλλετ σε χρόνο μηδέν είχαν ήδη μαλαγρώσει τον τόπο και αυτό που έμενε ήταν να στήσουμε τον εξοπλισμό μας. Από 4 καλάμια ο καθένας και ήμασταν έτοιμοι να υποδεχτούμε οποιονδήποτε κυπρίνο.

p4222613Αυτή την περίοδο οι κυπρίνοι ψάχνουν για ρηχά μέρη τα οποία πιάνουν γρήγορα θερμοκρασία, η οποία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την κίνηση και την διατροφή αυτού του είδους ψαριών. Φυσικά σε αυτά τα μέρη θα πρέπει να βρούμε το “κάτι” που θα κάνει τους κυπρίνους να σταματήσουν και να τραφούν. Τι εννοώ. Όταν επισκεπτόμαστε ένα σημείο στο οποίο πρόκειται να ψαρέψουμε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διαβάσουμε τον βυθό. Με το μάρκερ καλάμι μας θα ρίξουμε πολλές φορές ώστε να βρούμε σημεία στον βυθό με πέτρες ή χαμηλά χορταράκια στα οποία και θα φροντίσουμε να ταΐσουμε τα δολώματα μας. Η λάσπη επίσης αυτή την εποχή στον βυθό δεν θα μας βοηθήσει και θα πρέπει να την αποφύγουμε.

p4222621

 

Βρίσκοντας το κατάλληλο σημείο μαλαγρώματος, έχουμε βρει και το κατάλληλο σημείο στο οποίο θα ρίξουμε τα καλάμια μας. Ο σημαντικότερος παράγοντας για 'μένα είναι αυτός. Το που θα πέσει η αρματωσιά μου στο νερό. Όταν λοιπόν καταφέρνω και ρίχνω στο ίδιο σημείο συνέχεια (εκεί δηλαδή που έχω ταΐσει) τα αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν. Και σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Έτσι 8 καλάμια μας ήταν σε ετοιμότητα παραταγμένα με απόλυτη ακρίβεια στα σημεία που είχε πέσει η μαλάγρα μας και οι κυπρίνοι δεν άργησαν να τα τιμήσουν. Αφού ξοδέψαμε περίπου δύο ώρες να ψάχνουμε τον βυθό και άλλη μισή για να ταΐσουμε ο πρώτος κυπρίνος ήρθε στο καλάμι μου για να βγούμε όμορφες φωτογραφίες! Ακολούθησαν κι άλλοι τόσο στα δικά μου καλάμια όσο και στου Χάρη. Βέβαια πάντα στα σημεία που είχαμε επιλέξει να ψαρέψουμε. Όπου και αλλού να έπεφτε το καλάμι μου ή του Χάρη, το αποτέλεσμα ήταν αναμονή χωρίς αποτέλεσμα. Όταν όμως το δόλωμα έπεφτε στο ίδιο σημείο τότε μετά από λίγα λεπτά τα φρένα σφύριζαν, ξανά και ξανά.

p4222629

 


Περίπου 24 ώρες ψάρεμα και το αποτέλεσμα έμελλε να είναι κάτι περισσότερο από αναμενόμενο. Περίπου 30 κυπρίνοι από 1 εως 9,5 κιλά μας είχαν τιμήσει με την παρουσία τους σε ένα άκρως αποδοτικό ψάρεμα.

Σαν συμβουλή για το τέλος θα (ξανά) πω, πως το σημείο και η ακρίβεια μετράει, σχεδόν όσο τίποτα άλλο στο ψάρεμα του κυπρίνου!

(Οι φωτογραφίες έχουν διαμορφωθεί ώστε να καλύπτονται κατά το δυνατόν τα σημεία που ψαρεύουμε. Δυστηχώς κάποιοι στο παρελθόν μας χάλασαν σημεία στα οποία ψαρεύαμε και απελευθερώναμε τα ψάρια μας, μόνο και μόνο για να βγάλουν μερικά χρήματα. )

Share
copyscape
Share

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Share
Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com