Method Fishing

IMG 5696Χρόνο με το χρόνο ολοένα και περισσότερα έξυπνα τρικ έρχονται να προστεθούν στην συλλογή του κυπρινοψαρά και προσπαθούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της. Όλα φυσικά τα βοηθήματα σαν σκοπό έχουν να μας βοηθήσουν να πιάσουμε περισσότερα και μεγαλύτερα ψάρια.
Ένα από τα δημοφιλέστερα και το οποίο πλέον δεν λείπει σχεδόν από κανέναν είναι το υδατοδιαλυτό δυχτάκι PVA.
Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τόσο με λέξεις όσο και με εικόνες πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ετοιμάσετε μία αρματωσιά με PVA για να δώσετε μία έξτρα ώθηση στο δόλωμά σας.

nik1Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της ημέρας χτυπάνε κόκκινο. Το αγαπημένο μας χόμπυ, το ψάρεμα του κυπρίνου, είναι συνεχώς μέσα στο μυαλό μας αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες σχεδόν δεν μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε στην λίμνη μόνο με την ομπρέλα μας!

p4222610Απρίλιος και Μάιος, οι δύο μήνες σύμβολα για το ψάρεμα του κυπρίνου. Κάπου λοιπόν μεταξύ της αλλαγής του μήνα ξεκινήσαμε με τον Χάρη για ένα ψαρεματάκι αστραπή για το αγαπημένο μας χόμπι. Αφού ετοιμάσαμε τις μαλάγρες και τις μπίλιες που για άλλη μια φορά κόστισαν μια “περιουσία” φτάσαμε στην λίμνη που θα ψαρεύαμε.

methodrigΤι είναι η Μέθοδος?? Μέθοδος είναι το όνομα που έχει δοθεί σε ένα συγκεκριμένο τύπο ψαρέματος στον οποίο μία μίξη από μαλάγρα και σπόρους τυλίγεται γύρω από ένα ειδικό βαρίδιο το οποίο έχει μορφή κλουβιού.

karavida1Υπάρχουν πολλές λίμνες στην Ελλάδα όπου οι καραβίδες αποτελούν στοιχείο του υγροτόπου. Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η καραβίδα αποτελεί ίσως την καλύτερη τροφή για τους κυπρίνους, οπότε να είστε σίγουροι πως όπου υπάρχουν καραβίδες τότε σίγουρα θα υπάρχουν και κυπρίνοι!!

1080Θα λέγαμε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, η βροχή μπορεί να επηρεάσει τους κυπρίνους ώστε να αρχίσουν να τρέφονται. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς βοηθάει στο να οξυγονωθεί το νερό.

pic6pva lgΣε προηγούμενο άρθρο είχα αναφερθεί στα σακουλάκια pva. Τα pva όπως ξέρουμε είναι σακουλάκια τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το νερό λιώνουν και προβάλουν από μέσα τους την όποια μέθοδο έχουμε επιλέξει για να προσελκύσουμε τους κυπρίνους. Έχουμε δει και κάποιες εταιρίες δολωμάτων να έχουν ειδικά σκευάσματα τα οποία είναι φτιαγμένα μόνο για χρήση στα pva και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα παρά μονό να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που μας δίνουν. Σε αυτό το κείμενο θα αναφερθώ στον τρόπο που μπορούμε να κάνουμε απλά το δικό μας μίγμα για τα σακουλάκια μας.

pva6Πολλές φορές ψάχνουμε εύκολους τρόπους για να προσελκύσουμε τους κυπρίνους με διάφορες μεθόδους και συνήθως πολλές φορές ένα λάθος που βλέπω να γίνεται είναι τα υπερβολικά ταΐσματα με μαλάγρες η σπόρους και με boilies τα οποία γίνονται με τέτοιο υπερβολικό και λάθος τρόπο που αντί να προσελκύουμε τα ψάρια τα απομακρύνουμε περισσότερο. Μια άλλη, πιο δύσκολη κατάσταση είναι να έρχεται κάποιος δίπλα μας και χωρίς καν να έχει ταΐσει και με απλές μέθοδος να έχει αποτελέσματα. Τους τρόπους που θα αναφέρω παρακάτω είναι από τους πολλούς που πρέπει συνήθως να ακολουθουμε.

wintercarptacticsΟι περισσότεροι ψαράδες προτιμούν να ψαρεύουν την Άνοιξη, το Καλοκαίρι ή το Φθινόπωρο για κυπρίνους. Πολύ λίγοι όμως είναι αυτοί που επιλέγουν να ψαρέψουν τους χειμωνιάτικους μήνες. Τους λόγους, λίγο πολύ τους ξέρουμε όλοι, το κρύο ή η αίσθηση ότι τα ψάρια έχουν πάει σε πιο βαθιά νερά μας κάνει να ξεχνάμε το ψάρεμα τον χειμώνα και παράλληλα να μην ταΐζουμε και καθόλου προετοιμάζοντας κάποιο μέρος. Τελικά όμως δεν είναι έτσι. Τα ψάρια κατά την διάρκεια του χειμώνα τρέφονται αλλά σε μικρότερες ποσότητες. Τρέφονται δηλαδή απλά για να συντηρούνται.

wintercarpfishingΠολλοί ψαράδες πιστεύουν ότι ο κυπρίνος δεν τρέφεται τον χειμώνα ενώ άλλοι δεν μπορούν να τον εντοπίσουν. Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε τις λύσεις για το πως να εντοπίσετε τους κυπρίνους τον χειμώνα και τις τεχνικές οι οποίες αποδίδουν καλύτερα αυτήν την εποχή του χρόνου.

rouketaΠώς να ταΐσετε την ψαρεύτρα σας!

Έχετε στήσει όλον τον εξοπλισμό σας στο σημείο της λίμνης που επιλέξατε (ψαρεύτρα) και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να ψαρεύετε. Πετάτε απλά το καλάμι και περιμένετε τον κυπρίνο να έρθει και να βρει το δόλωμά σας?? Ίσως και να το κάνετε και ίσως μπορεί και να το βρει, αλλά είναι σαν να βάζετε μία σταγόνα σοκολάτας σε έναν τεράστιο χώρο και έπειτα βάζετε τον σκύλο σας να το βρει. Σίγουρα θα το βρει αλλά θα αργήσει, ειδάλλως θα τα παρατήσει. Τώρα σκεφτείτε ότι στον ίδιο τεράστιο χώρο βάζετε μία γραμμή από σταγόνες προς το μέρος που βάλατε την πρώτη σταγόνα σοκολάτας. Σίγουρα θα το βρει πολύ γρηγορότερα ενώ θα είναι εκεί σε δευτερόλεπτα αν και γύρω από την πρώτη σταγόνα που βάλατε βάλετε και άλλες σταγόνες σοκολάτας!!

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com