Share

pasta1Έχουμε δει από πολλές εταιρίες που φτιάχνουν δολώματα για κυπρίνους να μας παρουσιάζουν μια ολόκληρη σειρά από αρώματα, αμινοξέα, έλαια, μπίλιες και διάφορα άλλα πολλά. Μέσα λοιπόν στα πολλά άλλα βρίσκονται και οι πάστες. Τι είναι όμως αυτές οι πάστες?

 

Πολύ απλά είναι η ζύμη από τα boilie πριν αυτά πάρουν το σχήμα και το μέγεθος τους και πριν βράσουν για να πάρουν την τελική μορφή τους κάτι που δηλαδή έχουν και όσοι κάνουν τα δικά τους boilie κάθε φορά που ετοιμάζονται για ψάρεμα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε μια μικρή ποσότητα από την πάστα αυτήν και να την βάλετε στο ψυγείο έως ότου να πάτε στο ψάρεμα.

pasta2

Τέτοια ποσότητα θα ήταν υπερβολή 300 -350 γραμμάρια για ένα ολοήμερο ψάρεμα είναι αρκετή



Η χρήση της είναι πολύ εύκολη και απλή. Επάνω στο boilie που έχετε δολώσει μπορείτε να το καλύψετε με αυτήν την πάστα που είναι ίδια με το boilie που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να το βυθίσετε στο dip για να το ενισχύσετε, κάτι που εγώ δεν συνιστώ και παρακάτω θα εξηγήσω τους λογούς. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε βαρίδια που μας εξυπηρετούν στο να βάζουμε πάνω την μέθοδο και να μένει εκεί. Καλά θα ήταν πριν βάλουμε πάνω στο βαρίδι μας την μέθοδο να βάλουμε ένα μικρό στρώμα από την πάστα μας πρώτα.

pasta3

Πάστα πάνω σε 14 mm βυθιζόμενο boilie και σε παράμαλλο advance bottom bait rig

pasta4

βαρίδιο για μέθοδο στο κέντρο του τοποθετούμε ένα μέρος από την πάστα και έπειτα την μέθοδο



Τα πλεονεκτήματα της πάστας πολύ απλά είναι πως έχουμε μια ζύμη ιδία με το boilie μας, μιας και είναι από το ίδιο υλικό με τα ίδια ακριβώς συστατικά αλλά η πάστα δεν είναι βρασμένη. Έχει όλα τα αρώματα, τα αμινοξέα και γενικά τα θρεπτικά συστατικά σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα από ότι τα boilie μας αφού δεν έχει βραστεί όπως αυτά για να χάσει κάποιες από τις ουσίες της. Σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε ότι όταν βράζουμε τα boilie μας χάνουν λίγα από τα θρεπτικά τους συστατικά. Η πάστα από την άλλη, διαλύετε μέσα στο νερό με αργό ρυθμό και μεταδίδει στον κυπρίνο το μήνυμα για το που θα βρει το δόλωμα μας καλύτερα μιας και είναι πιο δυνατό το άρωμά της από τα boilie μας αφήνοντας ένα μικρό σύννεφο από πρωτεΐνες και αμινοξέα πράγμα που ανεβάζει την διάρκεια ζωής του δολώματος μας μέσα στο νερό. Επίσης στην μέθοδο, με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω, μέσα στο σύννεφο που αφήνει η μέθοδος όταν αρχίζει να μαλαγρώνει, έτσι αφήνει και η πάστα καθώς λιώνει τα δικά της σημάδια για να προσελκύσει γρηγορότερα τον κυπρίνο. Απλά δεν θεωρώ καλό να βουτάμε την πάστα μέσα σε dip γιατί πολύ απλά δεν κερδίζουμε κάτι μιας και η πάστα έχει όλα όσα χρειαζόμαστε. Αν έχουμε ταΐσει καλά ένα μέρος και ξέρουμε ότι κυπρίνοι έχουν μπει στο τάϊσμα και τρώνε τότε σίγουρα θα τους προσελκύσει το δόλωμα μας με την πάστα γύρω του και χωρίς να την ενισχύσουμε με κάτι άλλο. Επίσης μπορούμε να βάλουμε πάστα και γύρω από ένα pop up μόνο που τότε θα πρέπει να προσέξετε να μην είστε υπερβολικοί με την ποσότητα και το pop up δεν μπορεί να ανεβεί λόγω του βάρους της πάστας. Ειδικά σε ένα παράμαλλο τύπου chod rig (έχουμε αναφερθεί και σε αυτό το παράμαλλο σε προηγούμενο άρθρο μπορείτε να δείτε λεπτομερώς πως φτιάχνετε) έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

pasta5

εάν τα νερά είναι ζεστά μην φοβηθείτε να βάλετε παραπάνω πάστα όσο η θερμοκρασία του νερού ανεβαίνει λιώνει και πιο γρήγορα

Δοκιμάστε αυτόν τον απλό τρόπο και να είστε σίγουροι πως δεν θα απογοητευτείτε από αυτήν την απλή και εύκολη μέθοδο προσέλκυσης των κυπρίνων.

Share
Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com