plakaminoΌσοι ασχολούνται με την κατασκευή τον boilies ψάχνουν συνεχώς ανάμεσα από τα προϊόντα που υπάρχουν για την κατασκευή τους, υλικά για να παρασκευάσουν όσο το δυνατόν καλύτερο και αποδοτικότερο δόλωμα για το ψάρεμα τους και σίγουρα θα έχουν συναντήσει και τα αμινοξέα. Πλέον δεν υπάρχει εταιρία στην αγορά που να μην έχει προς πώληση κάποιο προϊόν σε στερεή ή υγρή μορφή που να μην έχει σχέση με τα αμινοξέα πράγμα που δεν είναι καθόλου τυχαίο.

carpbreadΌλοι ξέρουμε πόσο αποτελεσματικό είναι το ψωμί σαν δόλωμα ψαρεύοντας στην επιφάνεια του νερού για κυπρίνους. Είτε αποξηραμένο είτε μια φέτα ψωμί ολόκληρη είτε ακόμη και αναμεμιγμένο με κάποια παστά από boillie οι κυπρίνοι πάντα το εκτιμούν και δείχνουν την αδυναμία τους σε αυτό.

Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και το δικό μας ψωμί για τους κυπρίνους που θα είναι αποτελεσματικό σαν το κανονικό ψωμί ,μπορώ να πω και καλύτερο και ειλικρινά είναι παρά πολύ εύκολο για να το κάνουμε.

dsc00198Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα για το πώς κατασκευάζουμε boilies Επίσης έχουμε αναρτήσει διάφορα μίγματα πολλών ειδών και τα έχουμε αναλήσει ως επί το πλείστων για να γίνονται κατανοητά ακόμη και από τους πιο αρχάριους ψαράδες του κυπρίνου.

proteinesgalaktosΤο όλο θέμα των δολωμάτων με τις πρωτεΐνες γάλακτος ξεκίνησε γύρω στα τέλη του 1970 οπού κάποιοι λένε ότι ξεκίνησε από την Γάλλους ενώ κάποιοι άλλοι από Άγγλους ψαράδες κυπρίνου. Πάντως αυτό είναι ένα θέμα το οποίο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αλλά το βασικότερο είναι ότι η ιδέα ήταν ίδια.

Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα δόλωμα το οποίο θα έχει σαν βάση την μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες γάλακτος και ο κυπρίνος να το αναγνωρίσει και να το προτιμήσει ως μια καλύτερη πηγή τροφής υψηλότερης διατροφικής αξίας. Γι αυτό τον λόγο λοιπόν άρχισαν να εφαρμόζουν μεθόδους για την κατασκευή ενός Hight Nutritional Value δολώματος η ενός HNV όπως πολλοί το έχουμε συναντήσει. Οι πρωτεΐνες γάλακτος χρησιμοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του δολώματος φτάνοντας το σε περιεκτικότητα πρωτεϊνών σχεδόν στο 80%!!!

fishmealboilliesΑν και παρεξηγημένα από πολλούς λόγω του ότι η μυρωδιά τους είναι λίγο περίεργη, όλα τα δολώματα με βάση τα ψαράλευρα και τις τροφές ψαριών είναι πάντα αποτελεσματικά σχεδόν σε όλες τις εποχές του χρόνου.

boilliesΓια πολλούς φίλους του κυπρίνου που ξεκινούν τώρα το ψάρεμα του τα boilie είναι μια σπαζοκεφαλιά και οι λόγοι είναι πολλοί. Λίγο τα πολλά και διαφορετικού τύπου αλεύρια που υπάρχουν, λίγο τα πολλά υγρά από γεύσεις και ενισχυτικά αλλά επίσης και οι διάφορες γνώμες που ακούμε από ανθρώπους οι οποίοι κάνουν τα δικά τους boilie, τα οποία μπορεί να δουλεύουν αλλά είναι τόσα πολλά και με τόσες διαφορετικές φιλοσοφίες το ένα με το άλλο. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω όσο πιο απλά μπορώ να σας βοηθήσω ώστε να ξεκινήσετε να κάνετε boilie με τον πιο απλό τρόπο.

nutboiliemix1Για κάποιους είναι το αγαπημένο είδος boilie για κάποιους άλλους πάλι το τελευταίο είδος μπίλιας που μπορεί να δούλευαν. Αυτό το είδος boilie έχει σαν βάση τους ξηρούς καρπούς, κυριως όμως το tiger nut και το φυστίκι.

arom1Πολλές φόρες αναρωτηθήκαμε και προβληματιστήκαμε για την επιλογή της γεύσης που θα προσθέταμε στα boilies που θα κάναμε για να ψαρέψουμε κ να μαλαγρώσουμε σε ένα μέρος και πέφταμε ή σε λάθος επιλογές, ρίχνοντας τις ευθύνες σε άλλους παράγοντες, ή απλά ακλουθούσαμε μια λογική η οποία είναι συνήθως να δουλεύουμε μια συγκεκριμένη γεύση η οποία μας απέδιδε πολλές φορές. Παρακάτω θα σας εξηγήσουμε τον τρόπο όπου θα επιλέγαμε μια γεύση για τα boilies.

 

boillespizzaΣτην σημερινή εποχή που διανύουμε στο ψάρεμα του κυπρίνου υπάρχουν παρά πολλά δολώματα από παρά πολλές εταιρίες με διάφορες γεύσεις και διάφορα χρώματα. Για την κατασκευή δικών μας δολωμάτων υπάρχουν, εκτός από τις διάφορες μίξεις διαφορετικού τύπου η καθεμία και διάφορες βάσεις κατασκευής boilies σε διάφορα μεγέθη από 8mm έως κ 32mm διάμετρο ενώ η ποικιλία σε χρώματα είναι τεράστια, όπου μπορούμε να χρωματίσουμε όχι μόνο τα boilies που κάνουμε αλλά και τα spod η method που χρησιμοποιούμαι όπως επίσης θα βρούμε και για κάθε μίγμα ή έτοιμο δολώματα που θα αγοράσουμε και ένα booster η dip.

copyscape
Share

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Share
Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com