Share

175kgcommonΤον Σεπτέμβριο του 2010 ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας(www.pfc.org.gr), διοργάνωσε μία εκδρομή στην λίμνη Tancabesti της Ρουμανίας. Έχω επισκεφτεί κατά καιρούς πολλές λίμνες στο εξωτερικό τόσο για αγώνες όσο και για προσωπικό ψάρεμα αλλά δεν είχε τύχει ποτέ να πάω στην Ρουμανία.
Αποφάσισα λοιπόν να ταξιδέψω με τους φίλους μου από τον σύλλογο έχοντας καταρχήν στο μυαλό μου να σπάσω το προηγούμενο προσωπικό ρεκόρ μου (κοινός κυπρίνος 17,800 κιλά στην Ισπανία Rio Ebro).

 

Τα προσωπικά ρεκόρ είναι πολύ διαδεδομένα μεταξύ των ψαράδων του εξωτερικού αλλά έχουν αρχίσει να γίνονται της ‘μόδας’ πλέον και στην Ελλάδα. Βεβαίως να ξέρετε π

ως είναι καλό να κρατάτε αρχείο με τα ψάρια που έχετε πιάσει (ημερομηνία, κιλά, λίμνη, καιρός κ.λ.π.) κάτι σαν ημερολόγιο δηλαδή. Έτσι λοιπόν έχοντας και εγώ στο μυαλό μου να πιάσω κάτι μεγαλύτερο όπλισα τα καλάμια μου με καινούριες πετονιές έδεσα τα παράμαλλά μου και παρήγγειλα τα δολώματά μου στην Ρουμανία. Η παραγγελία των δολωμάτων έγινε έτσι ώστε να μην μπω στον κόπο των δοκιμών για ένα τριήμερο ψάρεμα.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε και όλοι μας ήμασταν ανυπόμονοι για το πότε θα φτάσουμε. Τελικά ξημερώματα Παρασκευής φτάσαμε στο Βουκουρέστι με τον Γ. Γεωργιάδη έναν πολύ καλό φίλο που μένει μόνιμα εκεί να μας περιμένει για να μας ξεναγήσει στην λίμνη. Αφού φορτώσαμε τα απαραίτητα δολώματα και μαλάγρες από ένα μαγαζάκι στο Βουκουρέστι που διανυκτέρευε παρακαλώ, ξεκινήσαμε για την λίμνη.

Μας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη! Η λίμνη ήταν ότι πιο ωραίο και οργανωμένο είχαμε δει.

tanc2

Άποψη της λίμνης

tanc1

Ο χάρτης της λίμνης

Περιμετρικά δρόμος, Ψαρεύτρες με κιόσκια ή σπιτάκια πλωτά, καταπράσινη, εστιατόριο, ξενοδοχείο, τα πάντα. Μία λίμνη όνειρο για κάθε ερασιτέχνη ψαρά κυπρίνων με λίγα λόγια.

Αφού ήπιαμε καφεδάκι με τους ιδιοκτήτες της λίμνες, μας ξενάγησαν στις ψαρεύτρες που πρότειναν έτσι ώστε να διαλέξουμε εμείς το που θα καθίσουμε.

Συνολικά ήμασταν επτά άτομα και κάτσαμε σε τρία σημεία τα οποία ήταν πλωτές εξέδρες με δωμάτιο.

Τρεις μέρες πάνω στην εξέδρα δεν λερώσαμε ούτε τις κάλτσες μας!! Απίστευτο ψάρεμα. Όσο βέβαια για τον μεγάλο μας πόθο που δεν ήταν άλλος από τους κυπρίνους, ήρθαν σε αφθονία μετά το μαλάγρωμά μας.

tanc3

Σακελλαρίδης Κώστας κοινός κυπρίνος 11,300kg

tanc4

Καραγιάννης Νίκος κοινός κυπρίνος 12,600kg

Η δική μας ψαρέφτρα μας πρόσφερε την πρώτη μέρα δύο ψάρια άνω των 10 κιλών πράγμα που μας καθησύχασε και μας έβαλε για ύπνο μιας και ήμασταν πολύ κουρασμένοι από το ταξίδι μας. Θα ψαρεύαμε το βράδυ και την επόμενη ημέρα πολύ καλύτερα.

Ταΐσαμε λοιπόν καλά γύρω από την ψαρέφτρα μας με την βάρκα (σε κάθε ψαρέφτρα υπήρχε από μία) και αφήσαμε τα καλάμια μας για λίγο μόνα στο νερό.

Το τάισμα που κάναμε ήταν κυρίως μαλάγρα περίπου 15 κιλά και καλαμπόκι βρασμένο περίπου 10 κιλά αλλά και άλλα 5 κιλά μπίλιες.

tanc5

Τα δολώματα μας

Το βράδυ έφτασε και τα ψάρια άρχισαν να κινούνται με πολύ όρεξη. Ο ένας μετά τον άλλο οι κυπρίνοι έμπαιναν στις απόχες μας αλλά δεν είχε γίνει ακόμη το ρεκόρ. Περιμέναμε και ήμασταν σίγουροι πως θα γίνει.

Το ξημέρωμα μας επισκέφτηκε ένας από τους υπαλλήλους στην λίμνη για να μας φέρει το πρωινό μας (ναι μέσα στην τιμή ήταν πλήρες γεύμα για κάθε μέρα) και μας είπε πως το βράδυ βγήκαν δύο μεγάλα ψάρια στην λίμνη, ένας κυπρίνος 17 κιλών και ένας κοινός κυπρίνος 20 κιλών.

Θεώρησα λοιπόν σωστό να πάω και να βγάλω μερικές φωτογραφίες

tanc6

κοινός κυπρίνος 20kg

tanc7

Κυπρίνος δέρμα 17kg

Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες με τα μεγάλα ψάρια της λίμνης βάλθηκα να βγάλω και εγώ. Το απόγευμα της δεύτερης ημέρας το χατίρι μου έγινε. Το καλάμι μου άρχισε να παίρνει φρένα και εγώ άρχισα την δική μου μάχη με το ψάρι.

Παιχνίδια, ζόρι και τελικά το ψάρι στην απόχη και έπειτα στο ζύγι… 16.500 κιλά, παραλίγο!

Το ρεκόρ δεν έσπασε αλλά το ψάρι ήταν από τα αξιόλογα που έχω βγάλει. Ένας κοινός κυπρίνος 16.500 κιλών ο οποίος έδωσε μία πολύ ωραία μάχη με τα καλάμια μου.

tanc8

Ο κοινός κυπρίνος των 16,500 kg της ιστορίας

Μία υπέροχη εκδρομή που σίγουρα θα επαναλάβω με την πρώτη ευκαιρία.

Η λίμνη Tancabesti βρίσκετε μόλις 15 λεπτά από το Βουκουρέστι και μπορείτε να την επισκεφτείτε ανά πάσα στιγμή. Η ιστοσελίδα για σχετικές πληροφορίες είναι : www.tancabesti.ro.

Στο παρακάτω βίντεο είναι η μάχη με το ψάρι, το ζύγισμα και η απελευθέρωση.

Απολαύστε το

{youtube}QoO2iY0NExg{/youtube}

Share
copyscape
Share

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Share
Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com