Share

gala1Την πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 αφού είχα σχολάσει νωρίς από την δουλεία μου αποφάσισα να πάω σε μια μικρή λίμνη κοντά στην πόλη μου στο φράγμα του Περδίκκα

Ήθελα να δοκιμάσω μερικά νέα δολώματα κυρίως όμως αυτά με πρωτεΐνες γάλακτος οποία είχα ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ και δουλεύουν ήδη πολύ καλά σε άλλες λίμνες.


Τα δολώματα με βάση της πρωτεΐνες γάλακτος αποτελούνται κυρίως από άλευρα όπως καζεΐνη , καζεΐνη νάτριου, σκόνη γάλακτος και αλβουμίνη γάλακτος.
Τα δολώματα αυτά είναι αυτή την εποχή (φθινόπωρο) πολύ καλά, κυρίως σε ρηχά νερά, διότι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας κάνει τους κυπρίνους να αναζητούν τροφές με περισσότερες πρωτεΐνες.
Την προηγούμενη μέρα ετοίμασα boilie με αλεύρι καζεΐνης(98%) κ καζεΐνης(90%), νάτριου σόγια (65%), σιμιγδάλι, καλαμποκάλευρο ψιλό και πολύ λίγο γάλα σκόνη καθώς δοκίμασα με 5ml γεύση κρέμας προσθέτοντας επίσης και 2ml γλυκαντικό υγρό και 15ml csl στα 6 αυγά μίγματος.
Επίσης ετοίμασα μαζί με τα boilie μαλάγρες με διαφόρους σπόρους όπως
Κανναβούρι, tiger nuts, σπασμένα tiger nuts και καλαμπόκι τα οποία είχα προετοιμάσει για να τα ταΐσω με ρουκέτα. Γράφω πως τα προετοίμασα για τάισμα με ρουκέτα διότι συνήθως οι σπόροι για να μην σκορπίζονται δεξιά και αριστερά είναι καλύτερο να ταΐζονται με αυτήν και όχι με κάποια σφεντόνα αν θέλουμε να μαλαγρώσουμε κάπως πιο μακριά.

gala2
Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και το νερό σχετικά ζεστό, κοντά στους 20 βαθμούς.
Το βάθος που ψάρευα ήταν στα 2 μετρά και η λίμνη δεν είχε σχεδόν καθόλου κύμα.

Πολλά ψάρια έπαιζαν στην επιφάνεια στην περιοχή της λίμνης που θα ψάρευα και έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ένα μακρύ παράμαλλο με Νο 5 αγκίστρι και νήμα 0,18mm,

Δόλωμα στον πάτο με ελεύθερο βαρίδι ενώ επέλεξα να δολώσω στο παράμαλλο δυο boilie των 14mm μαζί με λίγο ζυμάρι από τα ίδια boilie που είχα κρατήσει όταν έκανα το δόλωμα μου.

Το ζυμάρι από τα boilie είναι ένας πολύ καλός τρόπος στο να προσεγγίσουμε τα ψάρια γιατί αρχικά είναι το ίδιο υλικό που είναι και τα δολώματα μας. Ακατέργαστα μπιλάκια δηλαδή που δίνουν γύρω από το δόλωμα κάποια έξτρα στοιχειά όπως το άρωμα και τα αμινοξέα που έχουμε βάλει και τα οποία διαλύονται γρηγορότερα με αυτή την τεχνική μέσα στο νερό και έτσι προσελκύουμε περισσότερους κυπρίνους.

Επίσης είχα θρυμματίσει boilies και τα ανακάτεψα σε ένα μικρό μπολ μαζί με σπασμένα tiger nuts. Τα ανακάτεψα πολύ καλά έτσι ώστε η σκόνη από της μπίλιες να κολλήσει πάνω στα σπασμένα tiger nuts, τα οποία ήταν υγρά αφού τα είχα μέσα στον ζωμό τους.

Αυτή την διαδικασία την έκανα για να καταφέρω να τα βάλω σε σακουλάκια pva για να μην λιώνουν.

Κάρφωσα από ένα pva πάνω σε κάθε αγκίστρι. Με αυτό τον τρόπο ήθελα να πετύχω ένα καλό μαλάγρωνα ακριβώς πάνω από το δόλωμα μου. Με τα θρυμματισμένα boilie θα δημιουργούσα ένα πολύ καλό σύννεφο από αμινοξέα και άρωμα κάπως έτσι όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία!

gala3

Αφού τελείωσα με το στήσιμο των καλαμιών μου και το τάισμα, έκανα το καφεδάκι μου και άραξα στην καρέκλα μου αγναντεύοντας την λίμνη. Τον τελευταίο καιρό είναι γεμάτη από κόσμο που ψαρεύει… Ωραία αίσθηση, αλλά δεν μπορείς να μαλαγρώσεις χωρίς να σε δουν.

Μετά από δυο ώρες περίπου σκέψεων περί ψαρέματος είδα το καλάμι να κουνιέται. Έπαιξε λίγο το μαιμουδάκι. ¨Μπα ιδέα μου θα είναι¨ σκέφτηκα και σηκώθηκα να πάω κοντά στα καλάμια. Δεν πρόλαβα να κάνω δύο βήματα και το καλάμι άρχισε να παίρνει φρένα με τον κυπρίνο της φωτογραφίας να ποζάρει μετά από λίγη ώρα.

gala4

Φυσικά μετά την απαραίτητη φωτογραφία το ψάρι απελευθερώθηκε μιας και εγώ είχα δοκιμάσει την πρακτική μου με επιτυχία καθώς το ψάρεμα μου διήρκησε συνολικά 4 ώρες χωρίς καμία προηγούμενη προετοιμασία του μέρους που θα ψάρευα. Ελπίζω τα παραπάνω να δουλέψουν και σε εσάς…

Share
copyscape
Share

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα

Share
Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com