Share

madineΤο ψάρεμα του κυπρίνου στην Γαλλία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς όλο και περισσότεροι ψαράδες, αρχάριοι και έμπειροι, καταφτάνουν στην χώρα για να δοκιμάσουν την τύχη τους με μερικά πραγματικά μεγάλα, σε μέγεθος και ηλικία, γριβάδια.

Στην Γαλλία εκτός των άλλων οι ψαράδες απολαμβάνουν και επωφελούνται τόσο από τις παροχές στις λίμνες καθώς είναι πλήρως αξιοποιημένες, όσο και από την ομορφιά της φύσης γύρω από αυτές.

 

Οι λίμνες για το ψάρεμα κυπρίνου της Γαλλίας είναι καλά ταϊσμένες όπως επίσης και διαθέτουν μεγάλα αποθέματα ψαριών, ενθαρρύνοντας κάποιον που θέλει να ψαρέψει σε αυτές ακόμη περισσότερο όταν φτάνει κοντά τους. Οι λίμνες περιβάλλονται από πανέμορφο τοπίο, αρκετό για να σαγηνέψει τις αισθήσεις μας χωρίς παράλληλα να μαζεύεται πολύς κόσμος.

Οι περισσότερες από αυτές τις λίμνες έχουν κατασκευαστεί για τις ανάγκες της βιομηχανίας Τουρισμού της Γαλλίας. Μία πληθώρα από τόπους για να μείνει κάποιος είναι διαθέσιμοι κοντά και γύρω από τις λίμνες με δυνατότητα φιλοξενίας από μία νύχτα το ελάχιστο, αλλά μέχρι και πολλές ημέρες για κάποιον που διαθέτει χρόνο! Οι ενοικιαζόμενες βίλες (Gite) είναι αυτές που προτιμούν οι περισσότεροι.
Μία βίλα (Gite) περιλαμβάνει ένα μεγάλο δωμάτιο με κρεβατοκάμαρα, κουζίνα (με φαγητό), μπάνιο, τηλεόραση, DVD και φυσικά έναν μεγάλο κυπρίνο. Όταν κάποιος πάει για ψάρεμα κυπρίνου στην Γαλλία είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα κάνει μία από τις καλύτερες ψαριές της ζωής του.

Το ψάρεμα είναι στ’ αλήθεια ένα πάθος για τους περισσότερους, ενώ πολλοί ακολουθώντας αυτό το πάθος γίνονται και επαγγελματίες. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός στο ψάρεμα του κυπρίνου, για να ταΐσεις σε αυτές τις ήρεμες λίμνες. Αν θέλετε απλά να εξασκήσετε το χόμπι σας, ακολουθώντας απλά τον χρόνο και το χρήμα σας, κατευθυνθείτε σε ένα γραφείο που διοργανώνει πακέτα αλιείας κυπρίνου στην Γαλλία. Εκεί σίγουρα θα βρείτε μία συμφέρουσα προσφορά. Επίσης το κόστος μιας τέτοιας εκδρομής μπορεί να διαφέρει αν κάποιος είναι μόνος του σε σχέση με ένα γκρουπ. Αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων. Τα πράγματα είναι τόσο προγραμματισμένα σε μία τέτοια εκδρομή που δεν θα αγχωθείτε ούτε για την μεταφορά σας από και προς το αεροδρόμιο κατά την άφιξή σας, ή την αναχώρησή σας, στην Γαλλία. Τέτοιου είδους πακέτα εκδρομών περιλαμβάνουν, μία λίμνη γεμάτη με κυπρίνους, προστατευόμενη διαμονή στην οποία παρέχονται τα πάντα, αναλόγως πάντα με τα χρήματα που διαθέτετε. Ακόμη και ένας συνοδός μπορεί να είναι μαζί σας την ώρα που θα απολαμβάνετε το τάισμα στην ψαρεύτρα που πρόκειται να ψαρέψετε. Υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός από ιστοσελίδες όπου φιλοξενούνται στοιχεία από ιδιοκτήτες λιμνών έτσι ώστε να διαφημίζονται οι διακοπές για ψάρεμα κυπρίνου στην Γαλλία. Αληθινοί επισκέπτες επίσης μοιράζονται την εμπειρία τους στις λίμνες.

Πηγή: zimbio.com
Μετάφραση: Καραγιάννης Νίκος

Καταλαβαίνω ότι ίσως το άρθρο σας φάνηκε σαν διαφήμιση των Γαλλικών λιμνών από μέρους μου, αλλά όχι δεν είναι. Είναι ένα άρθρο που βρήκα τυχαία σε ένα Αμερικάνικο ηλεκτρονικό περιοδικό (ιστοσελίδα) με πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα!!! Αποφάσισα λοιπόν να το μεταφράσω και να το μοιραστώ μαζί σας. Γιατί;;; Γιατί απλά η χώρα μας διαθέτει πάρα πολλές μικρές και μεγάλες λίμνες με απίστευτη φυσική ομορφιά και χίλια δύο καταλύματα. Στην Ελλάδα όμως δεν μετράει αυτό, μετράει ποιος είναι ο πιο “μάγκας” στο να καταστρέψει μία λίμνη. Μετράει ποιος θα ρίξει τα περισσότερα δίχτυα και ποιος θα πουλήσει τα περισσότερα αφορολόγητα ψάρια. Μετράει ποιος θα ρίξει τα πιο πολλά καλάμια. Τα αποτελέσματα όμως είναι σχεδόν τραγικά. Κυπρίνοι κάτω του ενός κιλού και μόνο είναι πια η ψαριά του απλού ερασιτέχνη, ανάμεσα από τα χιλιόμετρα κρυσταλιζέ δίχτυα.

Κάποιες λίμνες βέβαια πριν καταστραφούν και αυτές τον αντάμειψαν πλουσιοπάροχα αλλά, δεν τις σεβάστηκε. Και καλά έκανε από την άλλη γιατί ποιος τον ελέγχει;; Ποιος του απαγορεύει να το κάνει;; Κανένας ή ίσως μερικές φορές μόνο η συνείδησή του.

Σε όποιο μέρος και να έχω πάει για ψάρεμα στην Ευρώπη, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγάλω άδεια ερασιτεχνικής αλιείας. Όχι γιατί ήθελα, αλλά γιατί έπρεπε. Έπρεπε κάπως η λίμνη, που πρόκειται να ψαρέψω, να έχει έσοδα ώστε να μπορεί να φυλαχτεί, να εμπλουτιστεί, να διαφημιστεί. Υπήρχε κάποιος νόμος που με κατεύθυνε, που τον είχα στο μυαλό μου την ώρα που ψάρευα. Σίγουρα δεν θα ερχόταν κάποιος να με πάει φυλακή αν έκανα κάτι λάθος, αλλά μετά από κάθε ψάρεμα σε μία ευρωπαϊκή λίμνη αυτό που έμενε ήταν η απόλυτη ευχαρίστηση. Ευχαρίστηση γιατί η λίμνη είχε ψάρια (πολλά και μεγάλα), ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΑΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΑΜΕ, γιατί η λίμνη ήταν καθαρή, γιατί είχα απόσταση από αυτόν που θα ψάρευε δίπλα μου και χίλια δύο άλλα γιατί.

Τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει και στην Ελλάδα. Θέληση απλά να υπάρχει τόσο από τους ερασιτέχνες όσο και από την πολιτεία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τα αποθέματα των λιμνών μας και σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να πιάνουμε μεγάλα γριβάδια σε όλες τις λίμνες, χωρίς να χρειάζεται να ξενιτευόμαστε (τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός).

Share
Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com